‘Ons Mooie Voedselboek’ door Lisette de Jong en Ria de Jong

Vorige Artikel 5 van 8 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Van broodje aap tot zoete zomerkoninkjes. Welke reis legt een banaan af naar jouw fruitschaal? Hoe wordt van melk yoghurt gemaakt? En waarom is volkorenbrood zo gezond? De antwoorden vind je in 'Ons Mooie Voedselboek'. Een informatief en creatief kinderboek over voedsel. Boordevol interessante weetjes over ons dagelijks eten en leuke doe-dingen zoals bakken, kweken en koken...
In 'Ons Mooie Voedselboek' nemen Pepijn en zijn hondje Pepper je mee om samen boodschappen te doen. Ze maken een avontuurlijke reis langs kassen vol sappige aardbeien, tropische bananenplantages en velden vol boerenkool. Ze nemen zelfs een kijkje onder de grond om te zien hoe aardappels groeien. Aan het eind van het boek weet jij precies wat er met je eten gebeurt voordat het op je bord ligt.
Eerlijk over voedsel. Dat is 'Ons Mooie Voedselboek': een kijk-, lees- en doeboek voor kinderen vanaf 8 jaar, voor thuis of in de klas. Het staat vol interessante weetjes over ons dagelijks eten, hoe en door wie het gemaakt wordt en wat er gezond aan is.
'Ons Mooie Voedselboek' daagt kinderen uit om na te denken over wat er op hun bord ligt, en er zelf mee aan de slag te gaan: aardbeien kweken, frozen yoghurt maken, pannenkoeken bakken of een lampje laten branden op pieperpower.
Over de makers
Voedingskundige Lisette de Jong is wetenschapsjournalist. Ze schrijft over gezond en lekker eten, duurzame technologie en andere dingen die de wereld mooier maken.
Bakkersdochter Ria de Jong is allround tekstschrijver en (eind)redacteur. Schrijft helder, toegankelijk en met plezier over allerlei onderwerpen, voor grote mensen en kinderen.
Buurtmoestuinier Jenny Lindhout illustreert en ontwerpt alles wat los en vast zit. Om mensen te verbinden: met elkaar, hun omgeving en de natuur.
natuur, planten, dieren < 12 jaar, natuurboek, kinderboek, doe-boek, kookboek, prentenboek, kinderen, landbouw, voedsel, gezond eten, voeding

© 2020 - 2021 hortusathome | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel