Over de Hortus

Hortus at Home is onderdeel van de Hortus botanicus Leiden.  De Hortus botanicus Leiden wil als universitaire tuin al sinds 1590 hoogstaand nationaal en internationaal wetenschappelijk onderzoek naar biodiversiteit faciliteren. De Hortus wil bovendien een interessante, geliefde plek zijn voor hoogwaardig nationaal en internationaal cultuur- en groentoerisme en voor gespecialiseerde informatie-uitwisseling over planten aan diverse groepen in de maatschappij.

 

Missie

De Hortus is een groene schatkamer waar velen profijt van hebben. De tuin faciliteert sinds 1590 nationaal en internationaal onderzoek aan planten. We bezitten een kostbare wetenschappelijke collectie van goed gedocumenteerde en goed onderhouden planten zoals die nergens anders te vinden is en zoals die nooit meer bijeengebracht zal kunnen worden. Speciaal aandachtsgebied is tropisch Azië, een van de focusonderwerpen is de bollencollectie. De Hortus houdt waar mogelijk in het wild verzamelde soorten aan, omdat die voor onderzoek het meest waardevol zijn.
De collecties zijn steeds paraat voor onderzoek en onderwijs.

Daarnaast trekt de tuin, als rustige groene plek in het historische, academische hart van Leiden, veel bezoekers. Voor hen zijn er allerlei tentoonstellingen en activiteiten. Voor de universitaire gemeenschap heeft de tuin een grote sociale functie; medewerkers en studenten ontmoeten er elkaar en ontspannen er. Studenten krijgen een band met de Universiteit die vaak levenslang doorloopt - op onderwijs en recreatief bezoek volgen promotiefeesten, huwelijken, babyfoto’s op het Victoriablad, wandelingen of tentoonstellingsbezoek met kinderen en later kleinkinderen.
Hortusmedewerkers stellen hun kennis van planten en hun ervaring met kweken en verzorgen beschikbaar aan zowel onderzoekers als plantenliefhebbers en tuinbezoekers, op een toegankelijke en gastvrije wijze.

Anbi

Steun van particulieren en bedrijven die de Hortus een warm hart toedragen is onmisbaar. Hier leest u meer over de steunmogelijkheden en ANBI.

© 2020 - 2023 hortusathome | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel